Even de drukte uit: rustige plekken direct buiten Amsterdam

Home/Blog/Even de drukte uit: rustige plekken direct buiten Amsterdam
  • buiten de stad

Even de drukte uit: rustige plekken direct buiten Amsterdam

Amsterdam is mooi, gezellig en mondain, maar ook druk. De gemeenteraad streeft naar maximaal ‘twintig miljoen toeristische overnachtingen‘ per jaar. We kunnen ons voorstellen dat sommige bewoners of bezoekers even wat anders willen. Op deze plekjes buiten het centrum is het rustiger.

Contents

Welk vervoer?

Je autoverzekering vergelijken, de bandenspanning controleren, een goedkoop tankstation zoeken en op je telefoon alvast kijken waar de files staan, is allemaal niet nodig als je op de fiets of tram stapt. Eigenlijk is een auto in het centrum overbodig, maar voor sommige uitstapjes heb je hem wel nodig. Gelukkig is er ook het openbaar vervoer. De ene keer is de tram handiger, de andere keer de fiets, soms de auto. Daarom zetten we bij elk uitstapje welk vervoer je het beste kunt kiezen.

Sloterpark (fiets of tram)

Op een goed half uur fietsen van het centrum, in stadsdeel Nieuw-West, ligt het Sloterpark. De vele hoogbouw eromheen doet vermoeden dat dit park wel druk zal zijn, maar niets is minder waar. Helemaal stil is het er ook weer niet, maar in ieder geval een stuk rustiger dan het populaire Vondelpark. Er is veel horeca omheen, met gezellige terrassen. Wil je wat goedkoper aan je trekken komen, dan kun je terecht in de vele exotische zaakjes in het nabijgelegen winkelcentrum.

Geitenboerderij de Ridammerhoeve (fiets)

De auto’s razen in de verte over de A9, maar dat hoor je niet of nauwelijks in het Amsterdamse Bos. Hier kun je gedurende alle seizoenen heerlijk wandelen. Loop bijvoorbeeld naar de geitenboerderij, een duurzaam initiatief dat ook met kinderen erbij een leuk uitje is. Net als op deze boerderij is er te zien hoe geitenkaas gemaakt wordt.

Amstelveen-centrum (tram) en de dorpjes daar vlakbij (fiets)

Wil je shoppen, maar dan op een wat rustigere locatie? De tram brengt je naar hartje Amstelveen, waar je onder andere een Bijenkorf en nog veel meer leuke winkel(tje)s en horeca vindt. Even verderop kom je dorpjes als Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude en Baambrugge tegen, hier is de fiets weer fijn om bij je te hebben. Relatief dichtbij de stad en toch een oase van rust.

Amsterdam aan zee: Zandvoort (auto of trein)

Voor de één is het een hele afstand, de ander noemt het Amsterdam aan Zee, hetgeen impliceert dat je er in een mum van tijd naartoe fietst. Dat is niet zo, Zandvoort ligt op meer dan 30 kilometer van het Leidseplein. Het is dus handiger om naar het strand van Amsterdam de trein of auto te pakken. Parkeertip: je kunt de auto (betaald) kwijt achter de Dirk van den Broek, aan de Burgemeester Engelbertsstraat. Vrijwel direct aan het strand, waar het buiten het zomerseizoen heerlijk rustig is.

2021-10-18T21:25:17+01:00