Speel de Dierenbingo in de binnenstad!

Home/Blog/Speel de Dierenbingo in de binnenstad!
  • dierenbingo

Speel de Dierenbingo in de binnenstad!

Leuk spel voor jong en oud waarvoor je niks nodig hebt behalve een tablet of smartphone: de Amsterdamse Dierenbingo! De Partij voor de Dieren heeft deze samengesteld met zowel uit steen gehouwen als levende dieren. Ook zonder Artis zou Amsterdam een ware dierentuin blijken, dat zie je als je de bingokaarten erbij pakt.

Contents

Veilig op speurtocht door de binnenstad

Deze speurtocht is vermakelijk voor iedereen die van Amsterdam en dieren houdt. Het is wel zaak op het verkeer te blijven letten. Er staat geen disclaimer bij het spel, maar het is duidelijk dat de PvdD niet verantwoordelijk is voor welke schade dan ook. Ga niet als een gek rennen en kijk een beetje uit met je selfiestick, mocht je die hebben. Amsterdam is nou eenmaal een stad waar veel voertuigen rondrijden en de eigenaren zijn in een dergelijke omgeving niet altijd bedacht op plotsklaps opduikende wildspotters. Als fietser of voetganger dekt de WA-verzekering van een bestuurder van de tegenpartij vrijwel altijd je schade bij een ongeval, maar het liefst voorkom je dat helemaal.

Niet alleen meeuwen en duiven

Je leert Amsterdam op een andere manier kennen, vergelijk het met een rondvaart waarbij vanaf het water een hele andere stad aan het oog voorbij trekt. Zo ook met dieren spotten. Goed, de te ontdekken beelden en afbeeldingen van dieren heeft de PvdD er voor de aardigheid bij gezet, maar het is mooi om te zien dat veel dieren het in deze toch al levendige stad prima naar hun zin hebben. En echt niet alleen de duiven op de Dam en de meeuwen in het Vondelpark. Bij het spel zit een routekaart om je in de goede richting te sturen, want lukraak vanaf het Centraal Station de binnenstad inlopen en gaan zoeken is onbegonnen werk.

The Big Five van Amsterdam

Hoewel. Dacht je dat je alles al wist van Amsterdam, duik dan eens hierin: in 2015 verscheen het Amsterdamse beestenboek (zie dit stuk van Het Parool daarover), waarin het lijkt alsof de stad volledig is overgenomen door de lokale fauna. Hier reppen ze over The Big Five van Amsterdam. De ijsvogel, de gierzwaluw, de vos (heus!), de zeehond (jazeker) en de ringslang (echt waar!).

Zien als je het doorhebt

Welk boek of spel je er ook bij pakt, ook voor de fauna in een binnenstad gelden de wijze woorden van Betondorper Johan Cruijff: je gaat het pas zien als je het door hebt. Ook in andere steden over de hele wereld. In Rome zijn bijvoorbeeld kalenders te koop van de vele katten die rond de bezienswaardigheden scharrelen, gefotografeerd door oplettende liefhebbers. In San Francisco zijn de zeeleeuwen de blikvangers. Wie weet kun jij binnenkort zo’n kalender van Amsterdam maken? Veel plezier in ieder geval tijdens deze Dierenbingo!

2021-10-18T21:21:20+01:00